Hier bent u: Zwem-ABC

DIPLOMA ABC

Het leren zwemmen is een zeer belangrijk onderdeel in het leven van uw kind. In Nederland zal u al snel in aanraking komen met water en ook wordt water tijdens vakanties vaak opgezocht.


WANNEER BEGINNEN MET ZWEMLES?

Zwemschool Shoebi raadt aan om uw kind met 4 jaar te laten starten met zwemles. Op dat moment is het kind vaak motorisch sterk genoeg om de zwemslagen te begrijpen (wanneer dit niet het geval is, wordt de ouder hiervan op de hoogte gesteld). Verder is het kind nog jong genoeg, zodat de instructeur snel het vertrouwen van het kind kan winnen. Uiteraard is het ook van belang dat uw kind zo snel mogelijk waterveilig is! Hoe ouder uw kind is, hoe meer hij/zij zonder u in contact komt met het water.


WATERVEILIG

Wanneer is mijn kind veilig in en om het water?’ Deze vraag wordt vaak aan ons gesteld. Veel ouders denken dat één zwemdiploma al voldoende is of alleen het AB diploma, want vroeger was dit wel voldoende. 


"In 1998 is het zogenoemde Zwem-ABC ontwikkeld. Met de komst van de zwemparadijzen met wildwaterglijbanen en veel nieuwe vormen van recreatie in, op en bij het water, hebben kinderen andere vaardigheden nodig dan vroeger. Die andere vaardigheden leren kinderen vooral tijdens de lessen die voorbereiden op het zwemdiploma C. Anders dan vroeger, toen er nog alleen diploma A en B waren, hebben kinderen dus ook echt diploma C nodig.” Bron: allesoverzwemles.nl.


Zwemschool Shoebi volgt de richtlijnen van het Zwem-ABC en geeft de landelijk erkende zwemdiploma’s uit. 


"Het Zwem-ABC kent een logische opbouw, waardoor leerlingen bij het behalen van ieder diploma vaardiger en veiliger worden. Niet de zwemslagen staan centraal, maar het veilig en vrij bewegen in het water onder alle omstandigheden.” Bron: Nationaal Platvorm Zwembaden - NRZ.


Na het behalen van het A diploma is het kind watervrij, na het behalen van het B diploma zwemvaardig en pas na het diploma C waterveilig!


MEER INFORMATIE OVER DE ZWEMDIPLOMA'S?

- Zwemdiploma A

- Zwemdiploma B

- Zwemdiploma C

NA HET ABC-DIPLOMA

Ook na deze diploma’s is het belangrijk om te blijven zwemmen. Daarom biedt Zwemschool Shoebi ook zwemvaardigheid, snorkelen, combinatie vaardigheden en de strippenkaart aan. Overige informatie:
Tarieven 


Zwemschool Shoebi
Postadres: Zalmsteek 14
3192 MC  Hoogvliet
06-46293233
E info@zwemschoolshoebi.nl
KvK 58142851
Inloggen
Toegangsnaam

Wachtwoord
Aanmelden
Wachtwoord opvragen